Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

Trenčiansky kraj vlani investoval do stredných škôl skoro 7 mil. eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

V roku 2016 má kraj v rozpočte schválené investície v celkovej výške 2,5 milióna eur.

Trenčín 4. februára (TASR) – V roku 2015 sa v stredných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) preinvestovalo takmer sedem miliónov eur. Podľa vedúcej oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK Jany Paulínyovej bol minulý rok v investíciách do stredného školstva v TSK prelomový.

V roku 2015 vyčlenil kraj v kapitálových výdavkoch rozpočtu na stredné školy 5,9 milióna eur. "Investície išli napríklad na rekonštrukciu elektrických rozvodov a zariadení v Strednej umeleckej škole Trenčín, revitalizáciu Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Trenčíne, rekonštrukciu tepelného hospodárstva v Spojenej škole Nováky, modernizáciu Strednej priemyselnej školy Nové Mesto nad Váhom, stavebné úpravy SPŠ Myjava a na investície do ďalších 36 škôl," priblížila Paulínyová s tým, že viac ako 440.000 eur sa investovalo do stredného školstva z dotácie vlády SR, ministerstva školstva, resp. fondu mikroprojektov.

Ako dodala, v investíciách TSK je spolu šesť multifunkčných ihrísk v gymnáziách v Trenčíne a Prievidzi, v SPŠ Považská Bystrica, v Spojenej škole Partizánske, v SPŠ Dubnica nad Váhom a v SOŠ obchodu a služieb Púchov. V roku 2015 zo svojho rozpočtu TSK na bežné opravy investoval spolu viac ako 560.000 eur do 13 stredných škôl, medzi opravami bola napríklad výmena okien na gymnáziách v Púchove a Považskej Bystrici, vybavili sa počítačové učebne a vymenili sa okná na Obchodnej akadémii v Trenčíne.

"V roku 2016 má kraj v rozpočte schválené investície v celkovej výške 2,5 milióna eur. Pribudnú ďalšie tri multifunkčné ihriská, z dotácie zo štátneho rozpočtu pôjde 273.000 eur na projekt zvýšenia energetickej efektívnosti budov, kde sa opravia učebne v SPŠ Považská Bystrica. Na bežné opravy škôl v roku 2016 kraj plánuje zo svojho rozpočtu 535.000 eur pre gymnáziá v Partizánskom a Prievidzi (v oboch prípadoch výmena okien) a pre SOŠ Stará Turá (úpravy na školskom internáte). V rozpočte počíta TSK aj s deviatimi investičnými projektmi v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu za celkovo 5,5 milióna eur," doplnila Paulínyová.