Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trenčiansky kraj

Trenčiansky kraj: V roku 2016 chcú zrekonštruovať 34 kilometrov ciest

Ilustračné foto Foto: TASR

Zastupiteľstvo TSK na dnešnom zastupiteľstve schválilo plán opráv ciest na budúci rok.

Trenčín 23. novembra (TASR) – V Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) zrekonštruujú v budúcom roku 17 úsekov ciest II. a III. triedy v celkovej dĺžke viac ako 34 kilometrov. Zastupiteľstvo TSK na dnešnom zastupiteľstve schválilo plán opráv ciest na rok 2016.

Ako informoval vedúci odboru dopravy TSK Jaroslav Pleva, na opravy ciest II. a III. triedy vyčlenil samosprávny kraj vo svojom rozpočte na budúci rok 3,56 milióna eur. Jedným z kritérií výberu úsekov, ktoré sa budú v budúcom roku opravovať, bolo aj zvyšovanie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.

"V tomto roku sme opravili 27 kilometrov ciest, s budúcoročnými 34 kilometrami je to pre takmer 1500 kilometroch ciest v správe TSK mizivé percento. My si to uvedomujeme, no, bohužiaľ, sme limitovaní výškou finančných prostriedkov, ktorými disponuje TSK," skonštatoval Pleva.

Ako dodal, v pláne opráv nie sú úseky ciest v okresoch Bánovce nad Bebravou a Púchov, kde sa momentálne robia investičné akcie národného charakteru. V Púchove je to rekonštrukcia železničnej trate na 160 kilometrov za hodinu a v Bánovciach nad Bebravou obchvat mesta. "Po cestách jazdia ťažké mechanizmy, takže by bolo nelogické a neefektívne opravovať tieto úseky. Je dohoda s investormi, že po dokončení prác uvedú cesty do pôvodného stavu," doplnil Pleva.

TSK má vo vlastníctve viac ako 347 kilometrov ciest II. triedy, na ktorých je 165 mostov a 1134 kilometrov ciest III. triedy so 467 mostmi. Celkom je vo vlastníctve TSK viac ako 1482 kilometrov ciest II. a III. triedy a 632 mostov.