Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Trenčiansky kraj

Trenčiansky kraj vyplatí odmeny pracovníkom škôl a školských zariadení

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

TSK poskytne na mimoriadne odmeny pre zamestnancov škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK pre originálne kompetencie finančné prostriedky vo výške 29.731 eur.

Trenčín 7. januára (TASR) – Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) vyplatí zo svojej rezervy zamestnancom školských jedální, jazykovej školy a Krajského centra voľného času jednorazovú odmenu vo výške 100 eur. TASR informovala Andrea Jurušová z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK.

TSK poskytne na mimoriadne odmeny pre zamestnancov škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK pre originálne kompetencie finančné prostriedky vo výške 29.731 eur. Z nich 14.494 eur je určených na školské jedálne, 2335 eur na jazykovú školu, 11.930 eur na školské internáty a 972 eur na Krajské centrum voľného času.

Kraj prilepší aj zamestnancom v sociálnych zariadeniach. Zastupiteľstvo TSK na svojom zasadnutí v novembri minulého roka v rozpočte na roky 2016-2018 schválilo aj navýšenie výdavkov na poskytovanie sociálnych služieb vo svojich zariadeniach o 370.000 eur.

"Okrem zvýšenia tarifných platov zamestnancov o 4 % rozpočet plánuje aj so zvýšením platov pre odborných zamestnancov v centrách sociálnych služieb o 15 eur na osobu za mesiac. Mesačne si tak prilepšia predovšetkým sociálni pracovníci, vychovávatelia, pracovní terapeuti, opatrovatelia, fyzioterapeuti, sestry poskytujúce odborné ošetrovateľské úkony, inštruktori sociálnej rehabilitácie, psychológovia, sociálni a liečební pedagógovia a tiež asistenti liečebnej výživy," doplnila Jurušová.