Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Trenčín pre nefunkčnosť vystúpil zo Združenia pre rozvoj Považia

Trenčiansky hrad Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Rozhodli o tom na stredajšom zasadnutí poslanci trenčianskeho mestského zastupiteľstva.

Trenčín 15. decembra (TASR) – Mesto Trenčín vystúpilo zo Združenia pre rozvoj Považia. Rozhodli o tom na stredajšom (14. 12.) zasadnutí poslanci trenčianskeho mestského zastupiteľstva.

Podľa návrhu, ktorý predložil primátor Trenčína Richard Rybníček, dôvodom vystúpenia je nefunkčnosť združenia. „Napriek tomu, že mesto Trenčín je jedným zo zakladajúcich členov, nemáme vedomosť o ďalšom fungovaní tohto združenia, o vyvíjaní nejakých aktivít týkajúcich sa predmetu činnosti. Preto sa nám javí neefektívne platenie členských príspevkov podľa stanov a nepotrebné zotrvávať ako člen v nefungujúcom združení,“ uviedol Rybníček.

Združenie pre rozvoj Považia vzniklo v roku 2001. Jeho zakladateľmi boli mestá Považská Bystrica, Púchov, Dubnica nad Váhom, Trenčín, Nemšová, Nové Mesto nad Váhom, Bánovce nad Bebravou a Nová Dubnica.

Predmetom činnosti je podľa stanov všestranný rozvoj regiónu Trenčianskeho kraja ako veľkého územného celku, vytváranie podmienok na kooperáciu a koordináciu potrebných činností a spolupráca v aktivitách pri urbanistickom plánovaní, tvorbe štúdií, projektov a iných potrebných podkladov v intenciách zadaní Európskej únie.