Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trenčiansky kraj

O nájomný byt v Trenčíne môžu žiadať aj osoby bez trvalého pobytu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Dano Veselský

Povinnosť zaevidovať si trvalý pobyt v meste Trenčín budú mať najneskôr ku dňu uzatvorenia nájomnej zmluvy s mestom Trenčín.

Trenčín 27. septembra (TASR) – Požiadať trenčiansku samosprávu o pridelenie nájomného mestského bytu budú môcť aj osoby, ktoré v Trenčíne nemajú trvalý pobyt. Vyplýva to zo všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o hospodárení s bytovým fondom vo vlastníctve mesta, ktoré v stredu (26. 9.) schválilo trenčianske mestské zastupiteľstvo.

Podľa primátora Trenčína Richarda Rybníčka o pridelenie nájomného bytu sa budú môcť po nadobudnutí účinnosti VZN uchádzať aj osoby, ktoré v čase podania žiadosti nemajú evidovaný trvalý pobyt v meste Trenčín. Povinnosť zaevidovať si trvalý pobyt v meste Trenčín budú mať najneskôr ku dňu uzatvorenia nájomnej zmluvy s mestom Trenčín.

„Týmto spôsobom tak môže dôjsť k rozšíreniu okruhu žiadateľov o pridelenie nájomného bytu, keďže si žiadatelia, ktorým byt nebude pridelený, nebudú musieť meniť trvalý pobyt len kvôli podaniu žiadosti o jeho pridelenie,“ zdôraznil Rybníček s tým, že VZN nadobudne účinnosť pätnástym dňom od jeho vyvesenia na úradnej tabuli mesta Trenčín.