Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Trenčín postaví v ZŠ Dlhé Hony viacúčelové ihrisko za 90.000 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Baumann

Zámer vyhlásiť verejné obstarávanie na podlimitnú zákazku odsúhlasilo na dnešnom zasadnutí mestské zastupiteľstvo.

Trenčín 16. septembra (TASR) – Mesto Trenčín postaví v športovom areáli Základnej školy Dlhé Hony viacúčelové ihrisko. Zámer vyhlásiť verejné obstarávanie na podlimitnú zákazku odsúhlasilo na dnešnom zasadnutí mestské zastupiteľstvo.

Celková predpokladaná hodnota zákazky je 90.000 eur s DPH. Súčasťou stavebných prác bude odstránenie existujúceho povrchu z liateho asfaltu a betónového podkladu, odkopávka zeminy, vyspádovanie a zhutnenie plochy, položenie drenážneho systému, vrstiev z drveného kameniva a umelého trávnika. Objekt bude po odvode ohraničený sieťovým oplotením s mantinelmi. Na ihrisku tiež osadia športové vybavenie.

Podľa hovorkyne mesta Trenčín Eriky Ságovej je v rozpočte mesta na tento rok na výstavbu ihriska vyčlenených 70.000 eur, zvyšných 20.000 eur by malo mesto získať ako dar od TJ Bratislava.

"Zákazka teda bude vyhlásená jedine v prípade, ak v rozpočte mesta Trenčín bude vyčlenený dostatočný objem finančných prostriedkov na realizáciu tejto zákazky, minimálne vo výške predpokladanej hodnoty zákazky buď prijatím daru, alebo z vlastných prostriedkov zmenou rozpočtu," skonštatovala Ságová.