Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Projekt Trenčianskej nadácie poteší deti zo sociálne slabších rodín

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Detské knihy, ktoré aj tento rok môžu anonymní darcovia zakúpiť v piatich trenčianskych kníhkupectvách, adresujú deťom z trenčianskych rodín, nachádzajúcich sa dočasne či dlhodobo v sociálnej núdzi.

Trenčín 24. novembra (TASR) – Trenčianska nadácia odštartovala v poradí jedenásty ročník vianočného charitatívneho projektu Otvor srdce, daruj knihu. Detské knihy, ktoré aj tento rok môžu anonymní darcovia zakúpiť v piatich trenčianskych kníhkupectvách, adresujú deťom z trenčianskych rodín, nachádzajúcich sa dočasne či dlhodobo v sociálnej núdzi.

Ako TASR informovala správkyňa Trenčianskej nadácie Alena Karasová, cieľom projektu je urobiť na Vianoce radosť deťom zo sociálne slabších rodín a zároveň pokračovať v budovaní filantropie v Trenčíne.

„Aj tento rok sa môže verejnosť podieľať na radosti detí, ktorú vyvoláva vytúžená kniha. Stačí len málo - zastaviť sa v jednom z trenčianskych kníhkupectiev, na pultoch ktorých nájdete detské knihy označené logom kampane a spoľahnúť sa, že ju doručíme do správnych rúk,“ priblížila Karasová s tým, že počas predchádzajúcich desiatich ročníkov si pod stromčekom našlo vytúženú knihu viac ako 2000 detí zo sociálne slabších rodín.

Knihy podľa nej môžu darcovia kupovať až do 15. decembra v dvoch kníhkupectvách Panta Rhei v zábavno-obchodnom centre Max a obchodnom centre Laugaricio, ale aj v kníhkupectvách Libri na Braneckého ulici, v Biopredajni Malý princ na Mierovom námestí a v predajni Knihy pre každého v obchodnom dome Prior.