Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trenčiansky kraj

Tri školy pod správou kraja sa dostali do elitnej slovenskej desiatky

Obchodná akadémia Milana Hodžu. Snímka z imatrikulácii. Foto: Facebook Sima Kosáková

Projekt hodnotenia vznikol na začiatku roka 2012, pričom si pod lupu berie všetky základné a stredné školy na území Slovenskej republiky.

Trenčín 15. septembra (TASR/Teraz.sk) – Tri stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa dostali medzi elitných desať najlepších stredných škôl v najnovšom hodnotení Inštitútu Ineko. TASR informoval Ľubomír Bobák z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK.

„Podľa aktuálneho rebríčka stredných škôl za školský rok 2016/2017 v kategórii stredných odborných škôl sa Obchodná akadémia Milana Hodžu sídliaca v krajskom meste Trenčín umiestnila na štvrtej priečke, iba šesť desatín bodu za celkovým víťazom. Škola s takmer storočnou pôsobnosťou vychovala niekoľko tisíc absolventov, ktorí bez väčších problémov získavajú zamestnanie a uplatňujú svoje vedomosti v praxi,“ uviedol Bobák.

Ako dodal, Obchodná akadémia v Považskej Bystrici obsadila v celoslovenskom hodnotení deviate miesto medzi strednými odbornými školami a Stredná priemyselná škola v Dubnici nad Váhom skončila desiata.

„O zvyšovanie kvality výchovno-vzdelávacieho procesu sa na stredných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti župy dlhodobo snaží aj Trenčiansky samosprávny kraj. Len tento školský rok nastúpili žiaci až troch stredných škôl do zmodernizovaných priestorov za viac ako 1,5 milióna eur,“ doplnil Bobák.

Projekt hodnotenia vznikol na začiatku roka 2012, pričom si pod lupu berie všetky základné a stredné školy na území Slovenskej republiky. Prostredníctvom 43 ukazovateľov rebríček adekvátne hodnotí kvalitu a podmienky výchovy a vzdelávania v jednotlivých školách. Rebríčky pritom môžu byť užitočným pomocníkom pre rodičov, ale aj pre žiakov pri výbere škôl.