Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

V Prievidzi pokračujú s opravou ciest za takmer 1,3 milióna eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Alexandra Moštková

S realizáciou investície začala samospráva vlani v októbri, dodávateľom prác je spoločnosť Strabag so sídlom v Bratislave.

Prievidza 3. apríla (TASR) - V Prievidzi po zimnej prestávke pokračujú s prácami na obnove miestnych komunikácií. Samospráva takto postupne plánuje opraviť či zrekonštruovať desiatky ciest a chodníkov na území mesta, informoval hovorca Prievidze Michal Ďureje.

"Už v prvých dňoch vhodného počasia začal dodávateľ s prácami na obnove ciest Sklenárska, J. Palárika, Na záhumní, Uhlištná. Na Snežienkovej ulici začali stavebné práce na realizácii nových povrchov autobusových zastávkových pruhov," konkretizoval Ďureje.

Opravy ciest a chodníkov podľa neho zahŕňajú výmenu obrusnej asfaltovej vrstvy, ktorá je nahradená novou živičnou vrstvou z asfaltobetónu. Súčasťou opráv sú i výškové úpravy kanalizačných vpustov, poklopov, hydrantov. "Jednotlivé práce sú pre početnosť realizované v časových etapách. Náklady na opravy ciest a chodníkov sú naplánované vo výške 1.293.727 eur," doplnil.

S realizáciou investície začala samospráva vlani v októbri, dodávateľom prác je spoločnosť Strabag so sídlom v Bratislave.

Okrem opráv miestnych komunikácií radnica pripravuje aj ďalšie rekonštrukcie ciest. "Zoznamy ciest a chodníkov, ktoré sú určené na opravu a rekonštrukcie, sú zverejnené na internetovej stránke mesta Prievidza," dodal hovorca mesta.