Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

V Prievidzi umiestňujú nové lavičky

Na ilustračnej snímke oddychová zóna s lavičkami. Foto: TASR/František Iván

Investícia radnice do tohto projektu predstavuje 3980 eur.

Prievidza 3. augusta (TASR) - Vo viacerých lokalitách Prievidze pribúdajú nové lavičky. S ich umiestňovaním na Námestí slobody, ako aj v troch sídliskových častiach začala v týchto dňoch mestská spoločnosť Technické služby mesta Prievidza (TSMPD). Investícia radnice do tohto projektu predstavuje 3980 eur. Informoval o tom hovorca Prievidze Michal Ďureje.

"Verejné priestranstvo v centre, Námestie slobody, je postupne obohacované o nové estetické lavičky, ktoré svojím dizajnom zapadajú do charakteru a koloritu centra mesta. Tieto lavičky majú ochranný dlhotrvajúci náter, čím sú odolné voči poveternostným vplyvom. Ich konštrukcia je koncipovaná masívnymi kovovými bokmi," uviedol Ďureje.

Ako ďalej avizoval, samospráva mesta bude už po niekoľkýkrát umiestňovať lavičky aj v sídliskových častiach, a to na Pílach, Kopaniciach a Zapotôčkach. "Tieto lavičky sú v plastovom vyhotovení a TSMPD ich bude rozmiestňovať na základe požiadaviek obyvateľov. Celkovo ich na troch sídliskách pribudne 20," spresnil.