Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

V Šútovciach chcú modernizovať osvetlenie za viac ako 50.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Eduard Fašung

Vyplýva to z oznámenia uverejnenom vo vestníku verejného obstarávania.

Šútovce 4. augusta (TASR) - Novšie, techniky a ekonomicky efektívnejšie verejné osvetlenie v Šútovciach, okres Prievidza, by mala priniesť jeho modernizácia, ktorú plánuje samospráva obce. Prostriedky na ňu chce získať z Európskej únie, na dodávateľa prác už vyhlásila súťaž, pričom predpokladané náklady odhadla na viac ako 50.000 eur. Vyplýva to z oznámenia uverejnenom vo vestníku verejného obstarávania.

"Modernizáciu verejného osvetlenia plánujeme na celom území Šútoviec, pričom projekt počíta aj so zahustením svietidiel tam, kde je to potrebné. Jeho súčasťou je aj výmena rozvodne," povedal dnes pre TASR starosta obce Miroslav Rajčo.

Predpokladané náklady na modernizáciu odhadla obec na 52.896 eur bez dane z pridanej hodnoty. Jej zámerom je financovať projekt z nenávratného finančného príspevku (NFP) z Operačného programu Konkurencieschopnosť a hospodársky rast, opatrenia Budovanie a modernizácia verejného osvetlenia pre mestá a obce a poskytovanie poradenstva v oblasti energetiky. Ako dodal starosta, Šútovce už podali žiadosť o NFP, ktorý je v rovnakej výške ako predpokladané náklady. V prípade jej úspešnosti sa bude obec podieľať na financovaní sumou vo výške piatich percent z celkových nákladov projektu.