Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

TRAGICKÁ NEHODA: Medzi Handlovou a Prievidzou sa zrazili dve vozidlá

Snímka z miesta nehody. Foto: Facebook Polícia SR - Trenčiansky kraj

Nehoda sa stala pri obci Ráztočno.

Handlová 13. januára (TASR) - Pri dopravnej nehode troch áut neďaleko Handlovej zahynul v sobotu ráno 32-ročný vodič. Zranenia utrpeli aj ďalší traja ľudia. Pre TASR to potvrdila vedúca oddelenia komunikácie trenčianskej krajskej polície Ingrid Krajčíková.

Podľa doposiaľ zisteného sa 29-ročný vodič dodávky zn. Peugeot dostal do šmyku, pravdepodobne po tom, ako dokončil predbiehanie. Následkom toho prešiel s vozidlom do protismeru, kde sa čelne zrazil s autom zn. Volkswagen. To sa odrazilo do ďalšieho vozidla zn. Toyota. "Na miesto bol privolaný vrtuľník rýchlej zdravotnej pomoci, ale 32-ročný vodič auta zn. Volkswagen utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. Tri osoby utrpeli zranenia s doposiaľ nezistenou dobou liečenia," konkretizovala Krajčíková.

Dychová skúška u vodičov bola s negatívnym výsledkom merania. Vodičovi auta zn. Peugeot odobrali krv s cieľom zisťovania prítomnosti omamných a psychotropných látok. Na miesto dopravnej nehody privolali znalca z odboru cestnej dopravy. Predbežnú škodu na vozidlách vyčíslili na 15.000 eur.

"Okolnosti dopravnej nehody, miera zavinenia, ako aj presná príčina sú predmetom vyšetrovania. Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Prievidzi začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," dodala Krajčíková.