Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trenčiansky kraj

Výrub drevín spôsobí výluku na trati medzi Púchovom a Lúkami

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

ŽSR prosia cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s prípadnými obmedzeniami v železničnej doprave.

Púchov 1. februára (TASR) – Údržba železničnej trate a výrub drevín popri železnici spôsobia od dnes do piatka (5. 2.) čiastočnú výluku v železničnej doprave na úseku trate medzi Púchovom a obcou Lúky v Púchovskom okrese.

Ako dnes TASR informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková, odstraňovanie náletových drevín je súčasťou bežnej údržby tratí ŽSR s cieľom zabezpečiť dobré výhľadové pomery a predísť prípadnému pádu stromov na železničnú trať.

„Výrub drevín sa môže uskutočniť až po vypnutí napätia a zaistenia pracoviska na trolejovom vedení. Beznapäťový stav v troleji umožní aj jeho kontrolu a bežnú údržbu, počas ktorej sa odstránia aj zistené drobné chyby na vedení. Keďže ide o dvojkoľajný medzistaničný úsek, počas výluky bude vlaková doprava vedená obojsmerne iba po jednej koľaji,“ doplnila Pavliková s tým, že výluky na spomínanom úseku trate budú denne od 8.00 do 14.00 hodiny.

Ako dodala, ŽSR prosia cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s prípadnými obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku výlukových prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hláseniach staničného rozhlasu v železničných staniciach.