Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Výstavba kanalizácie v Biskupiciach má byť dokončená v septembri

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Podmaník

Projekt realizuje firma Ingpors, s.r.o., so sídlom v Dolných Vesteniciach, okres Prievidza, za 2.369.847,37 eura vrátane dane z pridanej hodnoty.

Bánovce nad Bebravou 22. júla (TASR) - Projekt výstavby kanalizácie v bánovskej mestskej časti Biskupice za viac ako 2,3 milióna eur, ktorý samospráva spolufinancuje z prostriedkov Európskej únie, by mal byť dokončený začiatkom septembra. Informoval o tom dnes Vladimír Margolien z Referátu projektového riadenia Mestského úradu Bánovce nad Bebravou.

"S prácami na výstavbe kanalizácie začal dodávateľ 6. júla. Ako vtedy deklaroval, ukončiť by ich mal do deviatich týždňov. Na novú kanalizáciu v dĺžke asi dvoch kilometrov by sa malo napojiť približne 127 domácností," uviedol Margolien.

Projekt realizuje firma Ingpors, s.r.o., so sídlom v Dolných Vesteniciach, okres Prievidza, za 2.369.847,37 eura vrátane dane z pridanej hodnoty. Spolufinancovaný je z Kohézneho fondu Európskej únie v rámci Operačného programu Životné prostredie. Celkové oprávnené náklady schválilo Ministerstvo životného prostredia SR najviac do výšky 2.436.293 eur, z toho nenávratný finančný príspevok predstavuje sumu 1.843.831 eur. Zvyšnú časť uhradí bánovská radnica z čerpaného bankového úveru.