Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Železničná stanica v Prievidzi prešla opravou za viac ako 36.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Opravy by sa mala v budúcnosti dočkať aj stanica v Novákoch.

Prievidza 17. augusta (TASR) - Viaceré objekty železničnej stanice (ŽST) v Prievidzi prešli v uplynulom období menšou rekonštrukciou. Investícia v rámci projektu Železníc SR (ŽSR) "Štandardy železničných tratí a stavieb – ŽST Prievidza rekonštrukcia výpravnej budovy a prislúchajúcich objektov" predstavovala 36.003,13 eura bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Informovala o tom dnes hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

"V rámci projektu sa zrealizovala rekonštrukcia výpravnej budovy, toaliet pre cestujúcich, skladu na rampe a sociálnej budovy. V týchto objektoch pribudli napríklad nové plastové okná a dvere, opravili sa vnútorné a vonkajšie omietky, stropy či podlahy," konkretizovala Pavliková.

Opravy by sa mala v budúcnosti dočkať aj ďalšia stanica v Prievidzskom okrese, a to novácka. Ako avizovala hovorkyňa, ŽSR pripravujú Investičný plán na obdobie rokov 2016 - 2018, v rámci neho by mali byť Nováky zaradené do rekonštrukčných prác pre dosiahnutie štandardov v určených železničných staniciach. Realizácia projektu však závisí od finančných možností, ktoré budú mať ŽSR k dispozícii.