Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Železničná vlečka v Partizánskom už nebude spomaľovať dopravu

Ilustračné foto Foto: TASR

Po dvojročných rokovaniach s radnicou mesta začal jej majiteľ na vlastné náklady s jej odstraňovaním.

Partizánske 20. júla (TASR) - Nevyužívaná koľajová vlečka do areálu bývalých Baťových závodov nebude už o pár dní spomaľovať dopravu na hlavnom ťahu cez mesto Partizánske. Po dvojročných rokovaniach s radnicou mesta začal jej majiteľ na vlastné náklady s jej odstraňovaním. TASR o tom dnes informoval primátor Partizánskeho Jozef Božik.

"Koľajová vlečka, ktorá pretína štátnu cestu I/64, musí byť v zmysle legislatívy odstránená v celej dĺžke, celkovo ide o 3,5 kilometra železničných koľají od Partizánskeho až po stanicu vo Veľkých Bieliciach," uviedol Božik.

Ako ďalej ozrejmil, namiesto tohto umelého spomaľovacieho prahu bude súvislý asfaltový povrch. "Ten motoristom umožní, aby tadiaľ, bez toho, aby potrebovali spomaliť, alebo mali ohrozené vozidlá či podvozky, bezpečne prešli," poznamenal.

Na základe žiadosti radnice by tam mali príslušníci Okresného dopravného inšpektorátu z Partizánskeho pravidelne vykonávať meranie rýchlosti. Primátor zároveň nevylúčil, že sa mesto obráti na políciu a správcu komunikácie, aby znížili rýchlosť na 30, prípadne 40 km/h v tých úsekoch, kde sa odbočuje k nákupným strediskám.