Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

Zemianske Kostoľany zmodernizujú verejné osvetlenie z fondov EÚ

Ilustračné foto Foto: TASR/Eduard Fašung

Na dodávateľa modernizácie osvetlenia vyhlásila samospráva verejnú súťaž ešte koncom augusta.

Zemianske Kostoľany 22. októbra (TASR) - Zemianske Kostoľany v okrese Prievidza čaká v nasledujúcom období modernizácia verejného osvetlenia. Obec bola úspešná so svojou žiadosťou o nenávratný finančný príspevok (NFP) a Ministerstvo hospodárstva (MH) SR jej na realizáciu tohto projektu schválilo prostriedky vo výške viac ako 300.000 eur. TASR o tom dnes informovala starostka obce Jana Školíková.

"Projekt zahŕňa výmenu všetkých stávajúcich svietidiel za úsporné LED spolu s doplnením ďalších 103 kusov, výmenu výložníkov, rozvodných skríň a komplexnú výmenu kabeláže," spresnila.

NFP dostanú Zemianske Kostoľany z Operačného programu Konkurencieschopnosť a hospodársky rast, opatrenia Budovanie a modernizácia verejného osvetlenia pre mestá a obce a poskytovanie poradenstva v oblasti energetiky. Schválené prostriedky predstavujú sumu 304.897,69 eura.

Na dodávateľa modernizácie osvetlenia vyhlásila samospráva verejnú súťaž ešte koncom augusta, predpokladané náklady na projekt pritom odhadla na 271.824,45 eura bez dane z pridanej hodnoty. Ako ozrejmila starostka, súťaž ešte obec nevyhodnotila. Na financovaní sa bude podieľať sumou vo výške 5 % z celkových nákladov na projekt. Modernizácia by mala byť zrealizovaná do konca tohto roka.