Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Mladík prenasledoval základoškoláčku, hrozí mu väzenie

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Tento mesiac prišiel aj do základnej školy, ktorú navštevuje a začal jej nadávať a vykrikovať na ňu.

Púchov 22. októbra (TASR) – Púchovskí policajti obvinili v utorok (21. 10.) z pokračujúceho prečinu nebezpečného prenasledovania 17-ročného stredoškoláka z Púchova, ktorý strpčuje život 14-ročnej Púchovčanke.

Ako dnes TASR informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová, polícia ho trestne stíha už od mája, v prenasledovaní žiačky základnej školy neprestal. „Obvinený sa opakovane dožaduje stretnutia s maloletou, kontaktuje ju prostredníctvom sociálnych sietí, telefonátmi a cez SMS správy. Vyhráža sa fyzickým napadnutím jej blízkych, či jej kamarátov a známych. Tento mesiac prišiel aj do základnej školy, ktorú navštevuje a začal jej nadávať a vykrikovať na ňu. V pondelok (20. 10.) ju opäť telefonicky kontaktoval a vyhrážal sa jej. Neustále jej prezváňal, aj počas vyučovania a vypisoval jej SMS správy,“ priblížila Antalová.

Ako dodala, maloletá mala správaním obvineného zhoršenú kvalitu života, bála sa o život a zdravie, ale aj o život a zdravie jej blízkych osôb. „Poverený policajt spracoval návrh na vzatie obvineného do väzby. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky. U mladistvých sa znižuje hranica trestnej sadzby na polovicu,“ uzavrela Antalová.