Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

ŽSR pripravujú výstavbu druhej železničnej zastávky v Handlovej

Ilustračné foto Foto: TASR

Náklady spoločnosť odhadla na 132.640 eur bez dane z pridanej hodnoty.

Handlová 8. júna (TASR) - Železnice SR (ŽSR) pripravujú výstavbu druhej železničnej zástavky v Handlovej. Na vypracovanie projektovej dokumentácie stavby na sídlisku Morovnianska cesta, ktorá má zlepšiť prepojenie tejto časti mesta s okolitými obcami, vyhlásili už verejnú súťaž. Náklady spoločnosť odhadla na 132.640 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Vyplýva to z dnešného oznámenia vo vestníku verejného obstarávania.

Predmetom zákazky je vypracovanie a dodanie projektovej dokumentácie pre územné rozhodnutie, projektovej dokumentácie pre stavebné povolenie v podrobnostiach dokumentácie pre realizáciu stavby, zabezpečenie inžinierskych činností a autorského dohľadu. Zákazku budú železničiari financovať z kapitálových transferov na základe zmluvy o poskytnutí finančných prostriedkov z rozpočtovej kapitoly Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR z marca 2014. Uchádzači môžu svoje ponuky predložiť do 21. júla, víťazom obstarávania bude ten, ktorý ponúkne najnižšiu cenu.

Ide už o v poradí druhú súťaž na dodávateľa dokumentácie. Tú prvú železnice vyhlásili v novembri minulého roka. "Na danú zákazku bola predložená jedna ponuka. Keďže neboli predložené viac ako dve ponuky, súťaž bola koncom decembra toho istého roka zrušená," ozrejmila pre TASR pred časom hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Prípravu a zabezpečenie výstavby zastávky do konca júla tohto roka dostal za úlohu ešte v roku 2013 na výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej minister dopravy Ján Počiatek (Smer-SD). Náklady na jej výstavbu sa podľa predpokladov mali pohybovať na úrovni 150.000 eur.

Myšlienku vybudovať druhú železničnú zastávku má Handlová už od roku 2006, do vypracovania projektu investovala aj svoje prostriedky. Dôvodom, prečo má byť zastávka práve na Morovnianskej ceste, je podľa radnice fakt, že ide o najväčšie sídlisko v meste, kde žije viac ako 6000 obyvateľov.