Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Trnavský kraj

Do konca apríla je možné nominovať osobnosti na cenu Trnavského kraja

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jakub Kotian

V roku 2023 získal ocenenie medzi 33 osobnosťami aj archeológ, publicista a riaditeľ Vlastivedného múzea v Hlohovci Jozef Urminský za prínos v oblasti záchrany lokálnej histórie.

Trnava 3. apríla (TASR) - Do konca apríla môže verejnosť posielať svoje nominácie na ocenenie osobností a kolektívov Cenou Trnavského samosprávneho kraja (TTSK). Krajská samospráva ich udelí v siedmich oblastiach, informoval o tom TTSK.

Ide o oblasti školstvo, kultúra, šport, zdravotníctvo, sociálna starostlivosť, doprava a občianska spoločnosť. Ocenenia udeľuje na slávnostnom galavečere zastupiteľstvo TTSK na návrh poslancov, poslaneckých klubov, komisií zastupiteľstva TTSK a tiež mestských a obecných zastupiteľstiev v kraji. "Cena TTSK je prejavom vďaky a uznania významným osobnostiam, ktoré svojou odbornosťou, prístupom a aktivitami prispievajú k rozvoju kraja. Chceme, aby o laureátoch ocenenia rozhodovali aj priamo ľudia z regiónov, preto sme vytvorili možnosť nominácie aj pre širokú verejnosť. Som presvedčený, že každý z nás pozná vo svojom okolí človeka, ktorý mimoriadne prispieva k rozvoju kraja a zvyšuje tak kvalitu života nás všetkých," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

V roku 2023 získal ocenenie medzi 33 osobnosťami aj archeológ, publicista a riaditeľ Vlastivedného múzea v Hlohovci Jozef Urminský za prínos v oblasti záchrany lokálnej histórie. Ocenenie za zásluhy v oblasti sociálnej pomoci získala vedúca sestra v Domove sociálnych služieb pre dospelých vo Veľkom Mederi Zuzana Paxianová a lekárka Danka Pražienková za uplatňovanie svojej odbornosti a ľudský prístup k pacientom.