Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Tohtoročný jarmok v D. Strede ponúka špeciality, koncerty i selfie-bod

Foto: BSK/flickr.com

Novozriadený selfie-bod sa nachádza na frekventovanom mieste jarmoku. Návštevníci sa tam môžu vyfotografovať spolu s logom mesta a jarmoku, pričom fotografie budú zverejnené na Facebooku a Instagrame.

Dunajská Streda 23. septembra (TASR) – Štyri dni koncom septembra sú v Dunajskej Strede vždy vyhradené každoročnému Žitnoostrovskému jarmoku. Tento rok ide o jeho 38. pokračovanie a končí sa v nedeľu. Návštevníci môžu ochutnať zabíjačkové a rybacie špeciality, navštíviť bezplatne koncerty a vyskúšať si nový selfie-bod.

Ako mesto uvádza na svojej webovej stránke, novozriadený selfie-bod sa nachádza na frekventovanom mieste jarmoku. Návštevníci sa tam môžu vyfotografovať spolu s logom mesta a jarmoku, pričom fotografie budú zverejnené na sociálnych sieťach Facebook a Instagram.

V blízkosti veľkého javiska sú umiestnené stánky predajcov jedál, zabíjačkových a rybacích špecialít (napríklad halászlé či jelení perkelt). Vínna ulička je umiestnená vedľa týchto stanov. Návštevníci môžu ochutnať regionálne vína, ale aj vína zo známych maďarských pivníc.

Na jarmoku sa predstaví Priemyselná komora z Peštianskej župy a množstvo regionálnych kapiel – sólisti a folklórne skupiny, ale i amatérske formácie rockovej a populárnej hudby a tiež žiaci mestských základných škôl. Vo vedľajšom stane organizátori pripravili aj program pre najmenších.