Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

Podozrivého z vraždy v Dunajskej Strede mala polícia do siedmich hodín

Polícia vypátrala muža podozrivého z obzvlášť závažného zločinu vraždy, ktorá sa stala v sobotu 8. novembra 2014. V ten deň našli o 15.00 h medzi mestom Dunajská Streda a obcou Malé Dvorníky telo muža. Ležalo v kukuričnom poli pri cyklotrase, v blízkosti priemyselného parku. Foto: TASR/KR PZ v Trnave

Obvinenému, v minulosti už sedemkrát súdne trestanému mužovi hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo na doživotie.

Dunajská Streda 12. novembra (TASR) - Polícia vypátrala muža podozrivého z obzvlášť závažného zločinu vraždy, ktorá sa stala v sobotu 8. novembra.

V ten deň našli o 15.00 h medzi mestom Dunajská Streda a obcou Malé Dvorníky telo muža. Ležalo v kukuričnom poli pri cyklotrase, v blízkosti priemyselného parku. Polícia ihneď po náleze rozbehla vyšetrovanie po operatívnej línii a začala procesné úkony na vypátranie páchateľa. Informovala o tom dnes hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

Ako uviedla, po krátkom čase polícia zistila totožnosť usmrteného, ktorým bol 67-ročný Ladislav z Malých Dvorníkov. Pátranie po horúcej stope a intenzívna operatívna činnosť kriminalistov postupne políciu doviedli k mužovi z Dunajského Klátova. „Polícia podozrivého zadržala už v sobotu (8.11.), necelých sedem hodín po nahlásení prípadu. Zo zaistených stôp na mieste činu vyplynulo, že k usmrteniu muža pravdepodobne došlo na mieste, kde ho našli,“ priblížila Kredatusová. Pitva podľa jej slov preukázala, že muža bodli nožom deväťkrát - do krku, hrudníka a chrbta, a na hlave mal tri údery tupým predmetom.

V pondelok (10.11.) vykonala polícia v dome nebohého v Dunajskej Strede domovú prehliadku. Policajti zistili, že motívom konania páchateľa mohla byť krádež vecí z domu zavraždeného.

„Zhromaždené dôkazy, zaistené stopy a výsluchy svedkov postupne viedli k tomu, že vyšetrovateľ obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy 54-ročného Ondreja z Dunajského Klátova, ktorý prechodne býva v Dunajskej Strede. Zároveň spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie, pričom sudca už rozhodol o väzbe a polícia ho eskortovala do ústavu na výkon väzby,“ konštatovala hovorkyňa. Dodala, že obvinenému, v minulosti už sedemkrát súdne trestanému mužovi hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo na doživotie.