Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trnavský kraj

FOTO: Rozsiahly požiar haly v Dunajskej Strede uhasili

V pekárenskom závode MINIT v Dunajskej Strede vypukol v ranných hodinách požiar. Na mieste zasahujú požiarnici z okresu Dunajská Streda, ktorí evakuovali 117 zamestnancov pekárne. V Dunajskej Strede 1. júna 2018. Foto: TASR Edmund Őrszik

Oheň zranil jedného muža, zamestnancov a ľudí z blízkeho okolia museli evakuovať.

Bratislava 1. júna (Teraz.sk) - Požiar vo výrobnom závode Minit Slovakia na Múzejnej ulici v Dunajskej Strede, ktorý vznikol doobeda, sa podarilo uhasiť. TASR informoval spolumajiteľ spoločnosti Ladislav Ambrovics.

V pekárenskom závode MINIT v Dunajskej Strede vypukol v ranných hodinách požiar. Na mieste zasahovali hasiči z okresu Dunajská Streda, ktorí evakuovali 117 zamestnancov pekárne. V Dunajskej Strede 1. júna 2018.
Foto: TASR - Edmund Őrzszik

Všetkých zamestnancov spoločnosti sa podarilo podľa jeho slov evakuovať. Ako uviedol Ambrovics, „dodávky výrobkov pre odberateľov nie sú ohrozené, budú naďalej zo strany spoločnosti štandardne plnené." Minit Slovakia je výrobcom hlbokozmrazených pekárenských výrobkov.

Pri požiari asistovala aj polícia. "Vykonala evakuáciu zamestnancov a osôb z vedľajších ulíc a zabezpečovala prístup hasičom a záchranárom na miesto požiaru," priblížila trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. Okolité ulice polícia z dôvodu bezpečnosti uzatvorila.

V pekárenskom závode MINIT v Dunajskej Strede vypukol v ranných hodinách požiar. Na mieste zasahovali hasiči z okresu Dunajská Streda, ktorí evakuovali 117 zamestnancov pekárne. V Dunajskej Strede 1. júna 2018.
Foto: TASR - Edmund Őrzszik

„Pri požiari bol zranený jeden muž, ktorý bol prevezený do nemocnice a pravdepodobne sa nadýchal splodín. Polícia vydala výzvu pre občanov do rozhlasu a regionálnych médií, aby nevchádzali do blízkosti miesta požiaru a aby si pozatvárali okná na príbytkoch," doplnila Kredatusová.

Polícia vykoná obhliadku miesta činu aj s pomocou expertov z Kriminalisticko-expertízneho ústavu policajného zboru a zisťovateľa príčin požiarov Hasičského a záchranného zboru. Čo bolo príčinou rozsiahleho požiaru haly, zatiaľ nie je zrejmé a bude predmetom ďalšieho zisťovania.

Na snímke sa hasiči snažia dostať pod kontrolu rozsiahly požiar, ktorý vypukol v hale na Múzejnej ulici v Dunajskej Strede.
Foto: Facebook HaZZ