Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

NEHODA NA ZÁHORÍ: Medzi Senicou a Holíčom vrazilo auto do autobusu

Ilustračná snímka. Foto: Facebook Polícia SR

V dôsledku dopravnej nehody došlo k zraneniu jednej osoby z osobného motorového vozidla.

Senica 29. novembra (TASR) – V stredu (28. 11.) bola ohlásená dopravná nehoda osobného motorového vozidla a autobusu na ceste I/51 pri obci Popudinské Močidľany v okrese Skalica. TASR informoval vrchný inšpektor Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave Martin Krajčovič.

V dôsledku dopravnej nehody došlo k zraneniu jednej osoby z osobného motorového vozidla. Cestujúci z autobusu boli pred príchodom hasičov odvezení iným autobusom. "Zasahujúci hasiči z Holíča poskytli zranenej osobe predlekársku prvú pomoc. Na mieste bol zistený únik motorovej nafty z autobusu. Hasiči ohraničili uniknutú látku a zachytávali unikajúcu naftu v objeme približne 100 litrov," doplnil Krajčovič.

Vodič osobného vozidla jazdil v smere od Senice na Holíč. Z nezistených príčin vybočil zo smeru svojej jazdy a ľavou časťou auta narazil do ľavej strany protiidúceho autobusu. "Po náraze bolo osobné auto 21-ročného Seničana odhodené do zábradlia vľavo a následne do priekopy. Okrem vodiča osobného auta, ktorý sa ľahko zranil, nedošlo k zraneniu žiadnych iných osôb. Dychové skúšky na alkohol boli u oboch vodičov negatívne. Presné príčiny a okolnosti dopravnej nehody polícia vyšetruje," doplnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

Polícia upozorňuje vodičov, aby sa na jazdu autom za každých okolností riadne sústredili. Vodič je povinný sledovať situáciu v cestnej premávke a nesmie jazdiť, ak je unavený a je tým znížená jeho schopnosť viesť vozidlo. "Obzvlášť apelujeme na mladých vodičov, ktorí ešte nemusia mať dostatok skúseností, aby k vedeniu vozidla pristupovali zvlášť obozretne a zodpovedne," poznamenala policajná hovorkyňa.