Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Trnavský kraj

Holíč počas víkendu patrí historickým motocyklom a slávnostiam piva

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Najvzácnejší motocykel, ktorý sa na podujatí predstaví, bude značky Douglas z roku 1914 a z roku 1928.

Holíč 16. septembra (TASR) - V centre mesta Holíč v okrese Skalica sa dnes koná 9. ročník Medzinárodných majstrovstiev Slovenska historických motocyklov – Holíčsky zámocký okruh a zároveň 10. ročník Zámockých pivných slávností v areáli Holíčskeho zámku. Ako TASR informoval spoluorganizátor podujatia, riaditeľ pretekov a bývalý motocyklový pretekár Peter Baláž, podujatie, ktoré je pod záštitou primátora mesta Holíč Zdenka Čambala, sa začalo rannými tréningami a samotné preteky alebo takzvaná jazda pravidelnosti sa začala o 14.00 h.

V rámci Holíčskeho zámockého okruhu, ktorý má medzinárodný charakter, je pripravených osem štartov. "Predstavia sa jazdci z Maďarska, Českej republiky, Nemecka, Rakúska, Anglicka, Poľska a samozrejme zo Slovenska. Najvyšší počet jazdcov je prihlásených z Českej republiky," povedal Baláž.

Najvzácnejší motocykel, ktorý sa na podujatí predstaví, bude značky Douglas z roku 1914 a z roku 1928, prípadne z roku 1930 motocykel značky BSA. "Bude to taká rarita. Ďalším bude sajdka z roku 1938. Myslím si, že fanúšikovia motocyklov si prídu na svoje a uvidia naozaj parádne kúsky. Na pretekoch bude štartovať 110 motocyklov, pričom jazdcov bude 90 až 100, keďže sa niektorí z nich predstavia aj v dvoch kubatúrach," dodal spoluorganizátor podujatia.

V čase konania pretekov budú v meste uzatvorené ulice Zámocká, Bernolákova od kostola po hornú okružnú križovatku, ulica Sasinkova medzi okružnými križovatkami, ulica Hodonínska od obchodného domu až po banku. Ďalej budú uzatvorené výjazdy z ulíc J. J. Boora, M. Nešpora, Jednoradová. Obchádzková trasa na Skalicu povedie v smere od Kopčian cez Nám. sv. Martina, ulicou Moyzesova a Kátovská, v smere na Hodonín cez ulicu Kukučínova a Hollého. Obchádzková trasa bude riadne vyznačená dopravným značením.