Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

J. Viskupič a P. Bročka podpísali memorandum o spolupráci v kultúre

Na archívnej snímke Jozef Viskupič Foto: TASR Martin Palkovič

Podpisu dokumentu predchádzal rozhovor, v ktorom sa obaja aktéri zhodli na tom, že kultúra, umenie a kreatívne odvetvia predstavujú základný pilier formovania spoločenského života v meste a kraji.

Trnava 23. februára (TASR) - Predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič a primátor krajského mesta Trnava Peter Bročka podpísali v piatok Memorandum o spolupráci v oblasti kultúry, umenia a kreatívnych odvetví.

Podpisu dokumentu predchádzal pracovný rozhovor, v ktorom sa obaja aktéri zhodli na tom, že kultúra, umenie a kreatívne odvetvia predstavujú základný pilier formovania spoločenského života v meste a kraji. Memorandum preto podpísali s cieľom vytvoriť optimálne podmienky na kvalitný život občanov a prehĺbiť vzájomnú kooperáciu v oblasti kultúry v záujme zvýšenia kvality organizovaných kultúrnych podujatí a vytvorenia priaznivých podmienok ich rozvoja.

Obe strany budú prostredníctvom svojich kultúrnych organizácií a pracovníkov pôsobiacich vo sfére kultúry spolupracovať v oblasti divadelného, literárneho, hudobného a vizuálneho umenia, ako aj v oblasti muzeológie, galerijnej a knižničnej činnosti. Informoval Ivan Krajčovič z Úradu TTSK.