Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

V Senickej ZŠ prebehne modernizácia učební za takmer 175.000 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR Erika Ďurčová

Priestory na výučbu budú vybavené novým nábytkom a predovšetkým modernými učebnými pomôckami v zmysle odporúčaného vybavenia typizovaných učební.

Senica 15. októbra (TASR) – Mesto Senica získalo nenávratný finančný príspevok (NFP) vo výške takmer 175.000 eur na modernizáciu odborných učební v Základnej škole na ulici V. Paulínyho-Tótha. TASR informovala hovorkyňa mesta Viera Barošková.

Projekt, ktorý je spolufinancovaný z Integrovaného regionálneho operačného programu, je tvorený piatimi hlavnými aktivitami. "Sú zamerané na modernizáciu odborných učební biológie, zlepšenie výučby cudzích jazykov, skvalitnenie informačných a komunikačných technológií, polytechniky a realizáciu stavebno-technických úprav učební," uviedla hovorkyňa mesta.

Priestory na výučbu budú vybavené novým nábytkom a predovšetkým modernými učebnými pomôckami v zmysle odporúčaného vybavenia typizovaných učební. V rámci projektu budú realizované drobné stavebné úpravy, ako výmena podláh, maľovanie stien, elektroinštalačné práce. "Zásadným rozdielom v porovnaní so súčasnou situáciou bude vybavenosť modernými didaktickými pomôckami, ktoré umožnia učiteľom praktickým a pútavým spôsobom prednášať učebné témy. Zároveň sa žiakom otvára priestor na ľahšie, spontánnejšie a praktickejšie zvyšovanie odborných znalostí a zručností. Projekt napomôže zmazaniu rozdielov vo vybavenosti škôl," spresnila Barošková.

Celkové náklady projektu sú vo výške 174.564,11 eura, z ktorých NFP tvorí 165.835,90 eura a spoluúčasť mesta je vo výške päť percent 8728,21 eura. "Zmluva bola podpísaná v septembri. Momentálne prebieha príprava verejného obstarávania. Práce môžu začať až po jeho uskutočnení a kontrole riadiacim orgánom. Predpokladané ukončenie projektu je do konca školského roka 2018/2019," doplnila hovorkyňa.