Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Na stanici v Trnave budujú nový vstup do podchodu, opravujú nástupište

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Obe cesty budú bezbariérové a podstatne zlepšia bezpečnosť vstupu do priestorov trnavskej železničnej stanice.

Trnava 12. januára (TASR) - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) začali v Trnave s rekonštrukciou vstupu do podchodov v smere od budovy pošty na Dohnányho ulici. Dôvodom obnovy je vybudovanie novej vstupnej budovy, ktorá umožní vstup cestujúcich do podchodu a zároveň aj do podchodu k výťahom. Obe cesty budú bezbariérové a podstatne zlepšia bezpečnosť vstupu do priestorov trnavskej železničnej stanice.

"V rámci tejto stavby sa zrealizuje úprava podchodov, umiestni mobiliár, pribudne informačný a orientačný systém, prístupový chodník, kamerový systém, rozhlasové zariadenie a prípojka nízkeho napätia. Vyžiada si to aj určité obmedzenia," informovala Ivana Popluhárová z odboru komunikácie ŽSR. Predpokladané náklady na stavbu vstupu do podchodov sú 789.000 eur, zahŕňajú stavebné práce i projektovú dokumentáciu.

Pre stavebné práce je od 8. januára pravdepodobne do konca tohto roka 2018 vstup do podchodu v uvedenom smere uzavretý a nie je možný prechod cestujúcich. "ŽSR intenzívne rokujú so zhotoviteľom stavby o  umožnení využívať novobudovaný vstup do podchodu v skoršom termíne. Zhotoviteľ prisľúbil, že vynaloží maximálne úsilie, aby to bolo možné ku koncu októbra," dodala Popluhárová.

V decembri 2017 ŽSR súčasne začali opravu druhého nástupišťa. Činnosti, ktoré si budú vyžadovať výluku, sú naplánované na marec.