Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trnavský kraj

Za nelegálnu skládku pri Piešťanoch môže obvinený dostať až osem rokov

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Nelegálna skládka odpadu sa nachádza neďaleko hlavnej cesty na začiatku obce Ratnovce.

Trnava/Ratnovce 28. septembra (TASR) - Polícia obvinila zo zločinu neoprávneného nakladania s odpadmi vo veľkom rozsahu 46-ročného muža z okresu Piešťany, ktorý je podozrivý, že dal naviezť na pozemky iných vlastníkov odpad. Niektorým z nich znemožnil užívanie a odpadom ich znehodnotil. Išlo predovšetkým o zmiešaný a drobný stavebný odpad, rôzne tehly, železo, plasty, tepelnú izoláciu, elektrické káble, sadrokartón a ďalší obkladový materiál.

Nelegálna skládka v objeme približne 3100 kubických metrov s obsahom 6200 ton odpadu sa nachádza neďaleko hlavnej cesty na začiatku obce Ratnovce. Škoda spôsobená na životnom prostredí spojená s likvidáciu odpadu bola odhadnutá na takmer 222.000 eur.

Vyšetrovateľ muža na základe získaných dôkazov obvinil zo zločinu neoprávneného nakladania s odpadmi. "Z dôvodu, že sa muž už v minulosti dopustil rovnakého konania, vyšetrovateľ spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie. Na základe príkazu súdu ho policajti v nedeľu 27. septembra eskortovali do výkonu väzby. Za nelegálny vývoz odpadu hrozí mužovi v zmysle zákona trest odňatia slobody na tri až osem rokov," informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.