Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Trnavský kraj

Nový primátor Hlohovca M. Kollár sa ujme funkcie v polovici decembra

Erb mesta Hlohovec Foto: Heraldický register

V Hlohovci sa bude konať zastupiteľstvo 12. decembra, no pôjde o rokovanie dosluhujúcich poslancov.

Hlohovec/Trnava/Piešťany 18. novembra (TASR) – Novozvolení primátori v regióne Trnavy sa ujmú svojich funkcií zhruba v polovici decembra.

V Trnave je ustanovujúce mestské zastupiteľstvo zvolané na piatok 12. decembra, kedy primátorské žezlo do Vladimíra Butka (KDH) preberie Peter Bročka (nezávislý). V Piešťanoch by sa malo konať vo štvrtok 11. decembra, vo funkcii strieda Miloš Tamajka (nezávislý) doterajšieho primátora Rema Cicutta (nezávislý).

V Hlohovci sa bude konať zastupiteľstvo 12. decembra, no pôjde o rokovanie dosluhujúcich poslancov. Schvaľovať budú rozpočet mesta na 2015. Prvé zastupiteľstvo v novom volebnom období sa uskutoční v pondelok 15. decembra. Nový primátor Miroslav Kollár (nezávislý) prevezme funkciu od Petra Dvorana (KDH). "Prvé spoločné rokovanie sme mali dnes ráno a myslím, že sme nadviazali korektný profesionálny kontakt," povedal Kollár pre TASR. Na programe ustanovujúceho zastupiteľstva sa spolupodieľa aj on, dovtedy sa uskutočnia rokovania o obsadení orgánov zastupiteľstva – mestskej rady a komisií. "Popri tom s prednostkou úradu musíme riešiť aj akútne veci, ktoré nemôžu byť odložené," dodal Kollár. V Hlohovci získali nezávislí kandidáti 19 poslaneckých kresiel, po dve majú KDH a SDS.