Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Piaty ročník Stredovekých dní v Hlohovci sľubuje lákavý program

Rytiersky turnaj na koňoch Foto: Stredoveké dni v Hlohovci

23. jún 2018 a 24. jún 2018 v Zámockej záhrade.

Bratislava 20. júna 2018 - Už tento víkend sa nadšenci histórie a dobrej zábavy môžu tešiť na piaty ročník obľúbeného historického podujatia.

Na návštevníkov bude čakať bohatý program, ktorý sa bude skladať z toho najlepšieho čo sa objavilo v predošlých ročníkoch. Samozrejme však nebudú chýbať novinky – dobová kuchyňa, remeslá, stredoveká dedinka a veľa ďalšieho.
Areál Zámockej záhrady bude hýriť dobrou zábavou a príjemnou atmosférou. Ak teda chcete vedieť kto sa stane víťazom rytierskeho turnaja, ako dopadne stredoveká módna show alebo ako bude vyzerať šermiarske vystúpenie plné napätia a drsných okamihov „Očistec“, tak by ste na tomto obľúbenom podujatí určite nemali chýbať.
Viac informácii o programe na www.stredovekedni.sk alebo https://www.facebook.com/stredovekedni
Foto: Stredoveké dni v Hlohovci

Rytiersky turnaj na koňoch
Po dlhých rokoch sa v Zámockej záhrade v Hlohovci opäť rozoznie zvuk rohov, brechot psov a erdžanie koní. Majestátne nastrojené kone, ponesú v drahých látkach odetých pánov, ktorí majú doriešiť pradávny spor dvoch kráľovstiev. V šrankoch roztrieštia nejednu kolbu, ich prilby a štíty dostanú tvrdé zásahy. Verme, že práve v Hlohovci konečne uzavrú vytúžený mier.
Stredoveká módna show
Foto: Stredoveké dni v Hlohovci

Stredoveká módna show
Pri očistci vás zamrazí v zátylku. Ale s festivalu máte odchádzať usmiati. Práve preto sme si pre vás pripravili ešte lepšiu a výpravnejšiu historickú prehliadku. Nebojte sa, nuda to rozhodne nebude a už teraz sa môžte tešiť na nové pikantné modely.
Dobová kuchyňa
Foto: Stredoveké dni v Hlohovci

Dobová kuchyňa
Po prvý krát sa nad Zámockou záhradou rozprestrie kúdol dymu a vzduch naplní vôňa stredovekých receptov. Kuchárky a kuchtíci sa po celý deň budú obracať v stredovekej poľnej kuchyni. Nenakŕmia však krky našim vojakom, Rozkaz znie jasne. Po celý deň prinášať fajnšmekroviny a ochutnávky na stôl Vám, našim divákom. Tak nabrúste jazýčky, lebo stredoveké chute môžu byť občas veľmi zaujímavé.
Ohňová show
Foto: Stredoveké dni v Hlohovci

Ohňová show
Ako inak ukončiť horúci letný deň ako nádhernou svetelnou ohňovou show. Inak to snáď nemôže byť. Zoberiete si pivko, malinovku a v príjemnej atmosfére večera si vychutnáte jednu z najlepších ohňových show na Slovensku. Kaukliarov sme však presvedčili aby svoje umenie predviedli aj počas dňa. Takže o zábavu rozhodne nebude núdza.
Landsknechti – delostrelci
Foto: Stredoveké dni v Hlohovci

Landsknechti – delostrelci
Ak sa na šerm radi pozeráte, mohlo by vás toto vystúpenie zaujať, ak sa do vystúpení radi zapájate, tak je to vaša účasť povinná. Pozrite sa s nami do života malej jednotky jeho cisárskeho veličenstva Maximiliána. A bude to zábava. Veď sme predsa v renesancii!
Očistec
Foto: Stredoveké dni v Hlohovci

Očistec
Ostrú a drsnú šermiarsku show ste mohli na stredovekých dňoch vidieť pred 3 rokmi. Tentokrát sa však v očistci stretnú tí najhorší z najhorších, aby vám predviedli ešte lepšie divadlo. Nekompromisne dobrá zábava!