Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Súrodenci z Dunajskej Stredy predávali drogy, polícia našla 18 gramov

Na snímke metamfetamín, ktorý zaistila polícia v Dunajskej Strede, v utorok, 19. septembra. Foto: TASR/KR PZ Trnava

Po vyhodnotení dôkazov bola dvojica následne obvinená zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

Dunajská Streda 17. septembra (TASR) – Polícia v byte v Dunajskej Strede zadržala dve osoby a zaistila viac ako 18 gramov hnedej kryštalickej látky. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

Skúmanie na Kriminalisticko-expertíznom ústave PZ potvrdilo, že ide o metamfetamín, pričom zaistené množstvo by postačovalo na 182 bežných dávok drogy. "Jeho hodnota by na čiernom trhu predstavovala viac ako 450 eur. Súrodeneckú dvojicu, 26-ročnú ženu a o štyri roky staršieho muža, vyšetrovateľ kriminálnej polície zadržal a umiestnil do cely policajného zaistenia," uviedla Kredatusová.

Po vyhodnotení dôkazov bola dvojica následne obvinená zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. "Vyšetrovateľ spracoval podnet na ich väzobné stíhanie, pričom v pondelok boli obaja obvinení už eskortovaní do výkonu väzby," doplnila krajská hovorkyňa. V prípade uznania viny im môže hroziť odňatie slobody na tri až desať rokov.