Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trnavský kraj

Projekt Ženy 21. storočia dá návod na zmysluplnejší život

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP/Markus Schreiber

Vo štvrtok 15. marca a v piatok 16. marca sa uskutoční kombinácia prednášky o psychohygiene modernej ženy s hodinou tanca v latino rytmoch.

Trnava 14. marca (TASR) – Program špeciálne pripravený pre ženy, v závere ktorého budú vedieť, ako sa v 21. storočí nezblázniť, pripravilo mesto Trnava. Vo štvrtok 15. marca a v piatok 16. marca sa uskutoční kombinácia prednášky o psychohygiene modernej ženy s hodinou tanca v latino rytmoch.

Projekt Ženy 21. storočia je, ako uviedla pre TASR jeho garantka Aneta Holešová z kancelárie Zdravé mesto Trnava, darčekom k tohtoročnému Medzinárodnému dňu žien. "Čoraz viac sú dnešné ženy pod tlakom na každom fronte – v práci, rodine, domácnosti je od nich očakávaný dvestopercentný výkon. Preto ich je veľa vyčerpaných a vyhoretých," uviedla Holešová. Oslovila preto lektorky proces orientovanej psychológie Brigid Trimajovú a Janu Kašákovú a od nich sa na prednáške účastníčky dozvedia, aké sú kreatívne prístupy v psychohygiene modernej ženy.

Pre odreagovanie a načerpanie pozitívnych emócií oslovila tanečné štúdio Alegria, kde sa aj lekcie v piatok o 17.30 a 19. hodine uskutočnia. "Záujem je nad očakávanie, tanečné hodiny sú plne obsadené, na prednášku v kultúrnom centre Malý Berlín potvrdilo účasť okolo päťdesiat Trnavčaniek. Primárne sme projekt postavili na vekovú kategóriu 20 až 40 rokov, ale tešíme sa aj starším účastníčkam," dodala Holešová.