Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Skalica schválila zmenu územného plánu mesta

Ilustračný záber. Foto: TASR

Dôvodom zmeny je fakt, že v Skalici je potrebné vybudovať severný obchvat, ak sa chce zlepšiť dopravná situácia v meste.

Skalica 14. marca (TASR) – Na stredajšom rokovaní Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Skalici čakalo na poslancov 23 bodov. Najdiskutovanejším bolo schválenie zmeny v územnom pláne mesta, ktorý predložil vedúci oddelenia výstavby mestského úradu Jozef Hlavatý. "Dôvodom zmeny je fakt, že v Skalici je potrebné vybudovať severný obchvat, ak sa chce zlepšiť dopravná situácia v meste," uviedol predkladateľ návrhu.

Proti takejto zmene územného plánu vystúpili obyvatelia časti Krivé diely, ktorých sa zmena najviac dotýka. Popri ich domoch by mal byť podľa nového plánu obchvat. Poukazovali na zvýšenú premávku a sľuby, ktoré dostali od predchádzajúceho vedenia mesta. "Vzniká tu problém v komunikácii. Treba robiť kompromisy. Je možnosť náhradnej trasy obchvatu, ktorá by tento náš problém vyriešila," poznamenala na rokovaní mestského zastupiteľstve zástupkyňa obyvateľov Želmíra Macháčková. Voči jej slovám sa ohradil bývalý primátor a súčasný poslanec Stanislav Chovanec, ktorý podporil návrh na zmenu v územnom pláne mesta.

Návrh zmeny územného plánu napokon poslanci po dlhšej diskusii schválili 15 hlasmi, jeden poslanec bol proti. Mestské zastupiteľstvo následne uložilo prednostovi Mestského úradu v Skalici zabezpečiť vypracovanie čistopisu Územného plánu mesta Skalica.