Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Trnavský kraj

Slovenská telovýchovná jednota Sokol v Skalici oslávi storočnicu

Ilustračná snímka Foto: TASR

Druhou dôležitou udalosťou je 16. všesokolský zlet. Ten je celý zameraný na 100. výročie vzniku Československej republiky.

Skalica 11. januára (TASR) – Najstaršia telovýchovná jednota na Slovensku Sokol si pripomína v tomto roku 100. výročie svojho vzniku. Oslávi ho veľkou športovou akadémiou a účasťou na 16. všesokolskom zlete v Prahe, uviedla starostka telovýchovnej jednoty Viera Miklášová.

"Rok 2018 je pre našu telovýchovnú jednotu mimoriadne významný. Prvým dôvodom je pripomenutie si 100. výročia vzniku našej organizácie. Všetky aktivity v tomto roku budú smerovať k tomuto výročiu a vyvrcholia veľkou športovou akadémiou, v rámci ktorej sa predstavia všetky naše krúžky širokej verejnosti," povedala pre TASR Miklášová.

Druhou dôležitou udalosťou je 16. všesokolský zlet. Ten je celý zameraný na 100. výročie vzniku Československej republiky. "Aj naša skladba, ktorú vytvorila autorka zo Slovenska, sa volá Spolu," uviedla Miklášová.

Ako spresnila, nacvičovať ju budú cvičenci z Česka aj zo Slovenska. Skalický Sokol bude na tomto podujatí najpočetnejšou skupinou zo Slovenska, vystúpi až 53 jeho členov. Všesokolský zlet sa uskutoční 1. až 6. júla v Prahe.