Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Za vyhrážanie sa policajtom dostal Matúš Š. trest 15 mesiacov väzby

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Branislav Račko

Trest mu vyrubil za pokrikovanie a vyhrážanie sa policajtom počas služobného zásahu v obci Opoj, kde došlo k streľbe na dvojicu zlodejov osobného auta a smrteľnému strelnému poraneniu jedného z nich.

Trnava 15. marca (TASR) – Na trest odňatia slobody v trvaní 15 mesiacov so zaradením do ústavu na výkon trestu so stredným stupňom stráženia odsúdil Okresný súd (OS) v Trnave Matúša Š. za prečin útoku na verejného činiteľa. Trest mu vyrubil za pokrikovanie a vyhrážanie sa policajtom počas služobného zásahu v obci Opoj pri Trnave, kde došlo k streľbe na dvojicu zlodejov osobného auta a smrteľnému strelnému poraneniu jedného z nich. TASR o tom vo štvrtok informovala hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Jana Kondákorová.

Rozsudok, ako uviedla, nie je právoplatný, prokurátor a obžalovaný podali proti nemu po skončení pojednávania 13. marca odvolanie. Konanie Matúša Š. malo byť reakciou na to, že počas incidentu zomrel šéf bankomatovej mafie Ján G. z Galanty a on bol na miesto vyslaný zistiť, či sa správy o smrti zakladajú na pravde. Matúš Š. bol zamestnancom spriaznenej firmy zomrelého.

Podľa obžaloby mal prísť do Opoja na svojom aute Audi a z neho vykrikovať na jednom mieste na policajnú hliadku slová "Vrahovia! Vrahovia! Vás policajtov by mali postrieľať!" Na druhom mieste sa mal vyjadriť, že za jedného nevinného zabije desiatich policajtov. Matúš Š. túto interpretáciu na súdnom pojednávaní odmietal. Pripustil, že v návale emócií použil nadávky a policajtov pomenoval vrahmi, nešlo však o vyhrážanie zabitím.

V Opoji prišiel na jeseň minulého roka o život Ján G. po tom, ako sa s Martinom K. pokúšali odcudziť osobné auto, políciu na to upozornil občan. Muži pri pokuse o útek vozidlom zaútočili najskôr na prvú a následne na druhú privolanú policajnú hliadku. Na to policajti použili strelné zbrane, obaja muži utrpeli zranenia. Na mieste zomrel Ján G., Martina K. previezli so strelným poranením hlavy do trnavskej nemocnice.