Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trnavský kraj

Trnavské operačné stredisko záchranárov na linke 155 obnovilo činnosť

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Z dôvodu pozitívneho testu na ochorenie COVID-19 u viacerých operátorov tiesňovej linky 155 nefungovalo od 21. septembra.

Trnava 2. októbra (TASR) - Krajské operačné stredisko (KOS) záchrannej zdravotnej služby v Trnave po nútenej prestávke v piatok ráno obnovilo svoju činnosť. Z dôvodu pozitívneho testu na ochorenie COVID-19 u viacerých operátorov tiesňovej linky 155 nefungovalo od 21. septembra. Informovala o tom hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová.

Ako uviedla Krčová, volajúci na tiesňovú linku 155 prerušenie činnosti krajského operačného strediska v Trnave nepocítili. "Systém je nastavený tak, že hovory boli presmerované na ďalšie krajské operačné strediská. Aj vďaka ďalším prijatým opatreniam bol v Trnavskom kraji počas prerušenia činnosti zabezpečený nepretržitý príjem na tiesňovej linke 155 bez obmedzenia a nebola ohrozená dostupnosť prednemocničnej neodkladnej starostlivosti a záchrannej zdravotnej služby na území SR," informovala.

Svoju činnosť v tomto týždni obnovilo na linke 150 aj operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave, ktoré je súčasťou koordinačného strediska integrovaného záchranného systému v Trnave.