Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trnavský kraj

Trnavská mestská polícia si viac posvieti na Bernolákov sad

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Hliadky budú kontrolovať požívanie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách a priestupky na úseku ochrany pred alkoholizmom a inými toxikomániami.

Trnava 17. augusta (TASR) - Zvýšená miera neprispôsobivého správania občanov a požiadavka zo strany verejnosti sú dôvodom spustenia preventívno-bezpečnostnej akcie a častejších kontrol v Bernolákovom sade pozdĺž hradieb v Trnave. Radnica informovala, že mestská polícia bude robiť kontroly v ktorúkoľvek dennú a nočnú hodinu.

Hliadky budú kontrolovať požívanie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách a priestupky na úseku ochrany pred alkoholizmom a inými toxikomániami, s osobitným zreteľom na páchanie deliktov osobami maloletými, mladistvými, dospelou mládežou ako aj osobami bez domova. Zamerajú sa aj na páchanie priestupkov, ktorých sa tieto skupiny dopúšťajú ako ničenie verejného majetku, vzbudzovanie verejného pohoršenia, hrubé správanie, rušenie nočného pokoja, znečisťovanie verejných priestranstiev, poškodzovanie zelene a iné protiprávne konania.

"Chceme eliminovať neakceptovateľné správanie a zvýšiť tak kvalitu priestoru pre slušných občanov, ktorí v ňom chcú tráviť svoj čas," uviedla Anna Tamajková z referátu komunikácie na radnici. Predpokladaný termín ukončenia akcie je koniec októbra.