Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Námestie sv. Mikuláša v Trnave ožije Stredovekými vianočnými trhmi

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Tie prinesú okrem dobových stánkov s remeselníkmi, originálnych atrakcií a pochúťok ako šporheltové dolky či stredoveký punč aj novinku, živý adventný kalendár.

Trnava 14. decembra (TASR) – Námestie svätého Mikuláša ožije počas najbližšieho víkendu atmosférou dávnych čias. Po šiesty raz si od 15. do 17. decembra budú môcť návštevníci vychutnať jedinečné Stredoveké vianočné trhy. Tie prinesú okrem dobových stánkov s remeselníkmi, originálnych atrakcií a pochúťok ako šporheltové dolky či stredoveký punč aj novinku, živý adventný kalendár.

V živom adventnom kalendári sa odohrá 24 originálnych predstavení, ktoré divákov potešia unikátnym vizuálnym zážitkom. „Netradičný kalendár je ručne vyrobený z dreva a má v sebe mechanizmus, vďaka ktorému v ňom funguje pretáčanie čísiel,“ informovali zástupcovia mesta Trnava.

Deti zabaví žoldniersky workshop, kde sa budú môcť všeličo naučiť. Vyskúšať si budú môcť rytiersky kolotoč, streľbu z kuše na hrad, prípadne sa zahrať so zvieratkami v ohrádkach. Súčasťou programu je aj ohňová šou.