Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

O dotácie mesta môžu Trnavčania žiadať do konca augusta

Mesto Trnava, archívna snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Žiadosti odporučené komisiami budú predložené na rokovanie vedeniu mesta pri tvorbe návrhu rozpočtu v jednotlivých programoch.

Trnava 12. júla (TASR) – Do konca augusta môžu Trnavčania posielať na radnicu svoje žiadosti o získanie mestských dotácií na aktivity vo viacerých oblastiach. Samospráva poskytne aj v budúcom roku prostriedky z rozpočtu mesta na projekty v programoch šport, mládež, výchova a vzdelávanie, záujmová umelecká činnosť a kultúrne aktivity, tiež charita, zdravotne znevýhodnení, zdravie a drogová prevencia, ďalej ekológia a životné prostredie, adaptácia na zmeny klímy, prorodinne orientované mesto.

Žiadosti treba doručiť na vzorových tlačivách na adresu: Mesto Trnava, Hlavná 1, 917 71 Trnava. Nachádzajú sa na webovej stránke mesta v sekcii Občan/Úradné tlačivá. V zmysle prijatých kritérií každý subjekt môže predložiť v jednom roku maximálne dve žiadosti o dotáciu a ich účel sa nesmie zhodovať. Žiadosti, ktoré nespĺňajú túto podmienku, budú zo súťaže vyradené.

Žiadosti odporučené komisiami budú predložené na rokovanie vedeniu mesta pri tvorbe návrhu rozpočtu v jednotlivých programoch. Schválenie celkového návrhu rozpočtu mesta na budúci rok prislúcha mestskému zastupiteľstvu. Informuje o tom web mesta.