Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

Trnavské výbory mestských častí majú 10.000 eur na komunitné projekty

Na snímke je pohľad na Trojičné námestie z Mestskej veže v Trnave. Foto: TASR - Štefan Puškáš

Vlani napríklad VMsČ Trnava-juh zorganizoval sídliskový festival Spájame sily, VMsČ v  Modranke zabezpečil za prostriedky odmenu pre správcu miestneho klziska na predĺženie prevádzkového času.

Trnava 25. februára (TASR) – V rozpočte mesta Trnava je na rok 2018 vyčlenená suma 60.000 eur, určená je na projekty výborov mestských častí (VMsČ). Každý z nich môže použiť 10.000 eur na komunitné projekty, do ktorých sa zapoja aj občania.

Tento model uplatňuje mesto už tretíkrát. Vlani napríklad VMsČ Trnava-juh zorganizoval sídliskový festival Spájame sily, VMsČ v  Modranke zabezpečil za prostriedky odmenu pre správcu miestneho klziska na predĺženie prevádzkového času, uskutočnila sa letná grilovačka, karneval, kultúrno-spoločenská akcia spojená s varením guláša Na veku nám nezáleží. Členovia VMsČ Trnava-západ sa rozhodli venovať financie na zakúpenie a osadenie hracích prvkov na detskom ihrisku na Ulici Andreja Kubinu a konali sa ďalšie akcie.

Nie všetky VMsČ však dokázali vlani minúť celú pridelenú sumu a tak namiesto minuloročných 20.000 eur všetkým bola pridelená na rok 2018 polovica.

TASR informoval hovorca mesta Trnava Pavol Tomašovič.