Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trnavský kraj

Týždeň dobrovoľníctva v Senici sa začína cyklojazdou mestom

Ilustračná snímka Foto: TASR – František Iván

Na akcii Nie je nám jedno – Dobrovoľníci deťom sa bude spolu s deťmi upratovať aj park a vytvárať kamienková záhrada dobrovoľníctva.

Senica 17. septembra (TASR) – Oddnes do soboty 23. septembra bude Senica patriť dobrovoľníctvu. Na každý deň Senického týždňa dobrovoľníctva (STD) si aktivisti pripravili rôzne podujatia a aj tento rok ho spojili s Európskym týždňom mobility.

"STD odštartujeme dnes o 19. hodine symbolickou 'nočnou' cyklistickou jazdou ulicami Senice a hneď v pondelok 18. septembra budeme odmeňovať rannou kávou každého, koho naša hliadka stretne jazdiť na bicykli," informovala za organizátorov Alexandra Berecová z Europe Direct Senica. Okrem toho bude vo štvrtok 21. septembra jazdiť MHD v meste zadarmo.

Najväčšie dobrovoľnícke podujatie bude pre deti v stredu 20. septembra, o zábavu bude postarané vďaka Centru voľného času a ďalším organizáciám. Na akcii Nie je nám jedno – Dobrovoľníci deťom sa bude spolu s deťmi upratovať aj park a vytvárať kamienková záhrada dobrovoľníctva.

"V utorok 19. septembra navštívime zariadenie pre seniorov a vo štvrtok 21. septembra neziskovú organizáciu Svetluška, ktorá prevádzkuje denný stacionár pre deti. Na sobotu 23. septembra pozývame každého kto sa nebojí skúsiť niečo nové a prekonať svoje limity na súťaž Hecni sa! Bude pripravená päťkilometrová trať s 12 prekážkami ako Berlínsky múr, Írska lavica, nosenie pneumatík, skoky cez debne," dodala Berecová.