Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trnavský kraj

V Hlohovci odvolali už druhú riaditeľku školy

Ilustračné foto. Foto: TASR/Dušan Hein

V máji primátor odvolal na základe zistení závažného porušenia finančnej disciplíny riaditeľku Materskej školy na Fraštackej ulici.

Hlohovec 28. septembra (TASR) - Riaditeľka Základnej umeleckej školy (ZUŠ) v Hlohovci Lenka Slováková od piatka 25. septembra už nie je vo funkcii. Návrh na jej odvolanie predložil primátor mesta Hlohovec Miroslav Kollár.

„Primátorovu žiadosť na odvolanie riaditeľky prerokovala rada školy na svojom zasadnutí 23. septembra. Desať z 11 členov rady hlasovalo za, jedna členka rady sa hlasovania zdržala. Dôvodom odvolania boli zistenia z kontrol hlavného kontrolóra mesta Hlohovec a inšpektorátu bezpečnosti práce, ako aj nedostatky v oblasti personálneho riadenia školy,“ informovala dnes TASR hovorkyňa mesta Zuzana Hrinková Siebenstichová.

Primátor mesta poveril dočasným vedením školy Alenu Chudú na obdobie do zvolenia nového riaditeľa. Výberové konanie na obsadenie tejto pozície bude podľa hovorkyne vyhlásené v najbližšom čase.

Riaditeľka ZUŠ je v krátkej dobe už druhou odvolanou štatutárkou školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Hlohovec. V máji primátor odvolal na základe zistení závažného porušenia finančnej disciplíny riaditeľku Materskej školy na Fraštackej ulici. Vecou sa zaoberalo aj mestské zastupiteľstvo.

Podľa poslancov za vzniknutú škodu vo výške viac ako 33.000 eur, ktorú spôsobila bývalá riaditeľka zariadenia do roku 2014, nesie svoj diel zodpovednosti aj bývalý primátor Peter Dvoran. Za základe toho ho poslanecký zbor koncom augusta odvolal z postu člena mestskej rady v aktuálnom volebnom období.