Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trnavský kraj

V Prievidzi cez rieku Handlovka postavia lávku za takmer 90.000 eur

Ilustračná snímka Foto: TASR/ Alexandra Moštková

Pôvodná je zničená po povodni z roku 2010 a musí byť demontovaná.

Prievidza 24. septembra (TASR) - Medzi Nábrežím Andreja Kmeťa a Nábrežím sv. Cyrila v Prievidzi pribudne nová lávka pre peších ponad rieku Handlovka. Pôvodná je zničená po povodni z roku 2010 a musí byť demontovaná. Prievidzská radnica aktuálne pripravuje podpis zmluvy o dielo s víťazom verejnej súťaže. Priemstav stavebná, a.s., so sídlom v Novákoch projekt zrealizuje za takmer 90.000 eur s daňou z pridanej hodnoty (DPH).

"Pred výstavbou novej lávky cez rieku Handlovka prebehne sanácia jestvujúcej lávky pre peších M-3, ktorá slúži na prevedenie chodníka ponad rieku Handlovka medzi Nábrežím Andreja Kmeťa a Nábrežím sv. Cyrila. Sanáciu, ktorá spočíva v odstránení jestvujúcej konštrukcie lávky a v osadení novej, je nutné vykonať vzhľadom na jej havarijný stav," informoval hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

Avizoval, že novú lávku zrealizuje spoločnosť do 90 dní od prevzatia staveniska. "Suma za demontáž existujúcej lávky a vybudovanie novej predstavuje 87.602,35 eura," vyčíslil.

V auguste 2010 boli povodňou postihnuté všetky mostné telesá cez rieky Nitra a Handlovka v Prievidzi. "Lávka pri Stavomontážach bola po povodni úplne zničená a statika niektorých ďalších mostných telies predstavovala značné nebezpečenstvo najmä pre chodcov. Z uvedených dôvodov preto došlo už v minulom roku k výstavbe novej lávky cez rieku Nitra, ako aj k zabezpečeniu statiky ostatných mostných telies," pripomenul hovorca mesta.