Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Trnavský kraj

V Radošovciach je okrem volieb i referendum o veternom parku

Na snímke obyvatelia Radošoviec v okrese Skalica hlasujú v sobotu okrem druhého kola prezidentských volieb aj v miestnom referende o súhlase s výstavbou veterného parku. Radošovce, 6. apríla 2024. Foto: TASR - Ondrej Hercegh

Hlasovacie miestnosti pre prezidentské voľby i miestne referendum sú umiestnené v priestoroch tamojšieho kultúrneho domu.

Radošovce 6. apríla (TASR) - Obyvatelia Radošoviec v okrese Skalica hlasujú v sobotu okrem druhého kola prezidentských volieb aj v miestnom referende o súhlase s výstavbou veterného parku.

Hlasovacie miestnosti pre prezidentské voľby i miestne referendum sú umiestnené v priestoroch tamojšieho kultúrneho domu. Predsedníčka jednej z dvoch okrskových komisií pre prezidentské voľby Melánia Kučerová pre TASR uviedla, že prví voliči čakali pred domom kultúry už pred otvorením volebných miestností. "Priebeh volieb je pokojný, bez problémov," podotkla.

Komplikácie nie sú hlásené ani v súvislosti s miestnym referendom. "Nezaznamenali sme zatiaľ žiadne neobvyklé situácie a veríme, že to tak aj zostane," povedala predsedníčka komisie pre miestne referendum Elena Mikulová. Výsledky referenda by mali byť zverejnené v nedeľu (7. 4.) doobeda na webovej stránke obce.

Obyvatelia Radošoviec môžu počas miestneho referenda hlasovať v dvoch okrskoch od 7.00 do 22.00 h. Na referendovú otázku "Súhlasíte s výstavbou veterného parku v katastri obce Radošovce?" môžu na hlasovacom lístku označiť odpoveď áno alebo nie.