Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Trnavský kraj

V Šamoríne zrekonštruujú ďalšie tri križovatky

Ilustračné foto. Foto: Elements Resort

Investorom stavby je Slovenská správa ciest. Zhotoviteľ, Skanska SK, a. s., začal v týchto dňoch stavebné práce, ktorých realizáciu iniciovalo mesto Šamorín.

Šamorín 20. apríla (TASR) – Obyvatelia Šamorína a jeho prímestských častí Bučuháza, Kraľovianky sa dočkali rekonštrukcie troch križovatiek na ceste I. triedy I/63. Investorom stavby je Slovenská správa ciest. Zhotoviteľ, Skanska SK, a. s., začal v týchto dňoch stavebné práce, ktorých realizáciu iniciovalo mesto Šamorín.

„Ide o križovatky pri Pomlejskej ceste, pri odbočke smerom na mestskú časť Bučuháza a odbočku na Kraľovianky. Vo všetkých prípadoch sú značne vyjazdené koľaje a asfaltový povrch je rozdrobený,“ vysvetlil primátor mesta Gabriel Bárdos s tým, že počas stavebných prác sa odfrézuje asfaltový povrch, výškovo sa upravia uličné vpusty a osadia nové obrubníky.

Podľa jeho ďalších slov hlavným prínosom rekonštrukcie je vytvorenie odbočovacích jazdných pruhov, čím sa zvýši bezpečnosť cestnej premávky. „Zhotoviteľ prevzal daný úsek 15. apríla a stavebné práce má zrealizovať do 275 dní,“ konštatoval. Dodal, že podľa predbežných informácií dodávateľa práce sa majú ukončiť už skôr – do konca letných prázdnin.

„Najprv sa urobí križovatka pri Kraľoviankach, potom nasleduje križovatka pri odbočke na Bučuházu a ako posledná počas letných prázdnin sa zrealizuje úplná rekonštrukcia križovatky pri Pomlejskej ulici,“
pokračoval primátor.

Pripomenul, že presný časový harmonogram stavebných prác stanovia koncom apríla. Počas rekonštrukcie nedôjde k úplnej uzávere ani jednej križovatky. Doprava bude riadená svetelnou signalizáciou. „Napriek tomu určite nastane obmedzenie v premávke, preto žiadame vodičov o súčinnosť a trpezlivosť pri čiastočnej uzávierke mestskej komunikácie,“ podotkol.