Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

V Sládkovičove pripravili operetu Divadla Thália

Ilustračná snímka. Foto: vssladkovicovo.sk

Podľa predsedu základnej organizácie OZ Csemadok Alexandra Vígha, ide o operetu, ktorú OZ uvádza na základe projektu Kult Minor – Fondu na podporu kultúry národnostných menšín (FPKNM).

Sládkovičovo 23. novembra (TASR) – V Inovatechu na Fučíkovej ulici v Sládkovičove pripravili na piatok (23.11.) o 19.00 h komédiu Divadla Thália s názvom Fialka z Montmartru pod gesciou občianskeho združenia (OZ) Csemadok.

Ako pre TASR uviedol predseda základnej organizácie OZ Csemadok Alexander Vígh, ide o operetu, ktorú OZ uvádza na základe projektu Kult Minor – Fondu na podporu kultúry národnostných menšín (FPKNM).

Fialka z Montmartru je klasickou operetou Imre Kálmána, ktorá v dvoch častiach popisuje príbeh troch mladých, talentovaných, ale chudobných umelcov v srdci Paríža a siroty Violetty, ktorej hrozí nebezpečenstvo, keď ju chce macocha predať obchodníkovi s dievčatami. Troch bohémov čaká úloha zachrániť túto Fialku z Montmartru aj v prípade, ak sa tým budú musieť vzdať svojich najväčších snov. Libreto pre túto operetu vzniklo podľa románu Henri Murgera: Obrazy zo života bohémy, podľa ktorého vznikla i slávna Pucciniho opera Bohéma.