Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Z vykrádania áut je podozrivý 34-ročný Trnavčan

Ilustračné foto Foto: TASR - archív

Prvý nahlásený prípad zaevidovala ešte začiatkom augusta.

Trnava 22. septembra (TASR) - Polícia objasnila vykrádanie áut v Trnave. Prvý nahlásený prípad zaevidovala ešte začiatkom augusta. Na parkovisku pred nákupným centrom na sídlisku Družba sa vlámal 9. augusta neznámy páchateľ do riadne uzamknutého a zaparkovaného auta Fiat Ducato. V oblasti zámku poškodil dvere a z auta ukradol kufor s príklepovou vŕtačkou a príslušenstvom v hodnote 630 eur. Majiteľovi navyše spôsobil škodu na aute za ďalších 100 eur.

O niekoľko dní prijala polícia ďalšie trestné oznámenie o odcudzení meracieho revízneho prístroja na elektrinu za 1000 eur. "Polícia sa prípadmi začala intenzívne zaoberať a na základe operatívnych informácií sme muža stotožnili a 14. septembra zadržali. Podozrivý je z vykrádania áut, od augusta do polovice septembra sa vlámal trikrát do áut na sídlisku Družba, v dvoch prípadoch na Prednádraží a tiež v centre mesta, na Paulínskej ulici," uviedla trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Tridsaťštyriročný Trnavčan spôsobil majiteľom krádežou prevažne pracovných náradí a osobných vecí škodu viac ako 6600 eur. Vyšetrovateľ v minulosti už trestaného muža obvinil v šiestich prípadoch z prečinov krádeže a poškodzovania cudzej veci, za čo mu hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na dva roky. Muž bol na základe príkazu súdu eskortovaný do výkonu väzby.