Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trnavský kraj

Do deviatich základných škôl v Trnave nastupuje 4700 žiakov

Ilustračná snímka Foto: TASR - Marko Erd

Hneď na začiatku septembra sa rozbehnú práce na vybudovanie a modernizáciu areálu a športového ihriska v škole na Vančurovej ulici, nové strechy dostanú ďalšie dve školy.

Trnava 2. septembra (TASR) - Mesto Trnava má vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti deväť základných škôl (ZŠ), do ktorých by malo 3. septembra nastúpiť okolo 4700 žiakov, z nich zhruba 650 prvákov. Trnavské základné školy sú podľa hovorcu radnice Pavla Tomašoviča pripravené na nový školský rok po stránke personálnej, materiálnej aj technickej a úspešne boli dokončené všetky rekonštrukčné práce.

"Najvýraznejšou investíciou bolo vybudovanie jednej triedy materskej školy (MŠ) a dvoch tried prvého ročníka v ZŠ s MŠ na Spartakovskej ulici. Modernizácia tried a odborných učební prebieha každoročne, vždy podľa potrieb jednotlivých základných škôl,“ uviedol hovorca. Rozšírenie kapacity sa aktuálne robí v ZŠ s MŠ na Námestí Slovenského učeného tovarišstva, kde rekonštruujú podkrovie a vzniknú nové odborné učebne. Hneď na začiatku septembra sa rozbehnú práce na vybudovanie a modernizáciu areálu a športového ihriska v škole na Vančurovej ulici, nové strechy dostanú ďalšie dve školy. V najbližšom období sa začnú v ZŠ s MŠ na Ulici Andreja Kubinu budovať ďalšie dve triedy materskej školy.

Mesto má v zriaďovateľstve okrem materských škôl, ktoré sú súčasťou ZŠ aj samostatné MŠ. Počas leta aj v nich realizovali rekonštrukčné práce. "Kapacita materských škôl je 1830 miest. V súčasnosti je neumiestnených 22 detí. Nedostatok miesta v MŠ riešime rozšírením kapacít a rekonštrukciou materskej školy, nachádzajúcej sa na Spojnej ulici," uviedol Tomašovič. Práce začnú v roku 2019, nakoľko v tomto roku sa pripravuje projektová dokumentácia. Otvorenie zrekonštruovanej materskej školy bude v roku 2019, najneskôr v roku 2020.