Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Únos vietnamského podnikateľa

A. Danko: Ide o dobré meno Slovenska, je nutná rozvaha

Na archívnej snímke predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS). Foto: TASR

Zároveň avizuje, že v pondelok (6.8.) sa zúčastní na avizovanom stretnutí všetkých troch ústavných činiteľov na Generálnej prokuratúre SR.

Bratislava 3. augusta (TASR) – Relevantnosť zverejnených informácií o priebehu únosu vietnamského podnikateľa môže potvrdiť alebo vyvrátiť iba Generálna prokuratúra SR. V písomnom stanovisku po rokovaní koaličnej rady na to upozornil predseda NR SR Andrej Danko (SNS), podľa ktorého ide o dobré meno Slovenska, preto je nutná rozvaha.

"Oceňujem kroky Generálnej prokuratúry SR na overenie mediálnych informácií. Je veľmi dôležité, aby sa tieto veci nepolitizovali a aby ich nik nezneužíval na osobný prospech alebo politický boj," zdôraznil Danko.


Zároveň avizuje, že v pondelok (6.8.) sa zúčastní na avizovanom stretnutí všetkých troch ústavných činiteľov na Generálnej prokuratúre SR. "Keď sa stane akýkoľvek trestný čin, je dôležité, aby výlučne konali orgány činné v trestnom konaní. Zazneli veľmi vážne informácie v podobe novinárskeho textu a treba ich overiť," dodal.

Opis únosu vietnamského podnikateľa z Bratislavy za pomoci slovenskej polície a použitia vládneho špeciálu vo štvrtok (2.8.) zverejnil Denník N. Rezort vnútra ho označil za úplný nezmysel s tým, že obsahuje samé výmysly a klamstvá a ide o čisté sci-fi jeho autora. Už predtým nemecké médiá priniesli informáciu, že tamojší vyšetrovatelia nepochybujú o tom, že pri únose bol použitý slovenský vládny špeciál.